U15-café over MaaS

Een bijzondere editie van het U15-café. Het hele café staat in het teken van MaaS (Mobility as a Service). We zijn welkom in het LEF Future Center in het gebouw van Rijkswaterstaat. Een bijzondere locatie!

Opening

Louis Schouwstra van Rijkswaterstaat heet iedereen via een filmpje welkom. Omdat Louis niet aanwezig kan zijn, spreekt hij de groep op deze manier toe en vertelt hij over de plannen van Rijkswaterstaat in Midden-Nederland. Bekijk het filmpje van Louis terug in het digitale magazine dat we speciaal voor dit U15-café hebben ontwikkeld.

Stelling over MaaS-pilots

Casper Stelling, projectleider bij MaaS-pilot Leidsche Rijn, neemt vervolgens het woord. Casper vertelt over MaaS en de pilot in Leidsche Rijn. Hij roept leden die werknemers in Leidsche Rijn hebben op om zich aan te melden. Wat Casper verder vertelde en welke vragen de zaal stelde, lees je hier.

Drie themagroepen

In dit interactieve U15-café gaan leden met elkaar in gesprek. Eerst een-op-een en vervolgens in drie groepen met ieder een eigen thema. Mobiliteit, gedragsverandering en bedrijfsvoering. De gespreksleiders delen de inzichten na afloop aan de hele groep. Lees ze hier terug.

De Kopgroep

De uitkomsten vormen de basis van een visie-document. Met dat document gaat de Kopgroep de komende tijd aan de slag. De Kopgroep? Zeker! Martijn Elting riep leden op zich aan te melden. De Kopgroep is een groep enthousiaste leden die wensen inventariseren en input leveren waar MaaS-aanbieders mee aan de slag kunnen. Benieuwd? Lees er hier alles over.

Afsluiting

Het was een geslaagd U15-café op een inspirerende plek over een relevant onderwerp. MaaS is actueel en wat U15 betreft blijft dat voorlopig ook zo. Voorzitter Mark Pel sluit het café af en is positief over de toekomst.