Om onze welverdiende summerbreak in te leiden, kwamen we met veel van onze leden samen in het prachtige monumentale hoofdkantoor van Sweco. We keken terug op het eerste halfjaar, deden inspiratie op over smart mobility en zijn weer bijgepraat. En er was nog een heerlijke barbecue ook. 

Het afgelopen half jaar was een succesvolle, energieke en inspirerende tijd bij U15. Maar we hebben nog een paar mooie uitdagingen voor ons. U15-voorzitter Mark Pel kijkt er naar uit. “Ik voel enorm veel energie bij alle U15-leden. En dat zien we bijvoorbeeld ook in het aantal deelnemers wat zich heeft aangemeld bij de Climate Neutral Group. Dat ligt namelijk substantieel hoger dan vorig jaar, zelfs het dubbele!” 

Ingenieursadviesbureau Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en steden van de toekomst. De perfecte locatie dus om te praten over smart mobility. Rob Althuisius, bestuurslid U15, Martijn Elting, procesmanager bij U15, en Jeroen Brouwer, project lead smart mobility, deelden hun ervaringen. 

Auteur, onderzoeker en inspirator Marco Maréchal heeft jarenlang onderzoek gedaan naar gedragsverandering door smart mobilty. De komende 10 jaar verandert er in mobiliteit meer dan in de afgelopen 100 jaar. De meest opvallende onderzoeksresultaten over de bereidheid om je auto te delen (carsharing), het delen van een taxi, ketenmobiliteit (van deur tot deur reizen inclusief diverse mobiliteitsvormen) en MAaS (Mobility As a Service) deelde hij met ons.