Play video
donderdag 14 maart 2019, 08:40

Ontbijtsessie Woon – Werk – Fiets een succes!

Meer werknemers op de fiets! Dat is wat U15 graag zou willen zien en ook al jaren stimuleert onder haar leden. Geen mooiere aanleiding om fietsen extra onder de aandacht te brengen dan de jaarlijkse E-bike Xperience in de Jaarbeurs Utrecht. Samen met de Provincie, Jaarbeurs Utrecht en Green Business Club gaf U15 niet alleen kortingskaarten weg maar organiseerde zij ook de sessie Woon – Werk – Fiets. Niet zomaar een sessie. Een ontbijtsessie, voorafgaand aan de E-bike Xperience op 1 maart en volledig in het thema fiets.

Koffie en cases
Een croissantje, kop koffie en 5 sprekers die je inspireren met visionaire ideeën maar ook praktische cases over het stimuleren van fietsen in je organisatie. Mooi begin van je dag, toch? Dat vonden ruim 65 werkgevers uit de regio Utrecht ook. Zij kwamen vroeg uit de veren voor onder andere de de opvallende verhalen van fietsambassadeurs van Zalsman Zwolle en a.s.r. uit Utrecht.

Impressie
Dat fietsen bijdraagt aan een betere bereikbaarheid, lagere kosten, minder CO2 en vitalere medewerkers, hoeven we je vast niet te vertellen. Niets voor niets maakt U15 zich al jaren, samen met diverse partners, sterk voor het gebruik van de fiets voor woon/werk onder werkgevers in de regio Utrecht.

Maar hoe krijg je werknemers nou daadwerkelijk zover dat ze (vaker) met de fiets naar hun werk gaan? De tips vlogen je om de oren. Het valt of staat bijvoorbeeld met het bieden van faciliteiten zoals goede fietsenstallingen en kleedkamers (mannen en vrouwen apart!). Verder zijn passende arbeidsvoorwaarden zoals reiskosten en een aantrekkelijke manier om een fiets te kopen doorslaggevend. Vanaf 2020 is het zelfs mogelijk om een e-bike te leasen. Benieuwd wat je nog meer gemist hebt? Hierboven vind je een impressie van de ochtend, inclusief verschillende bezoekers aan het woord.

Inspiratiecase: Zalsman
Fietsambassadeur Zalsman Zwolle kreeg zijn medewerkers dus massaal op de fiets. Hoe? Je vindt hun case hier.

Meer nieuws