5347 Headerbeeld Instant Magazine U15 Juni
donderdag 11 juli 2019, 17:08

Nieuw U15 CO2-footprintmagazine is uit!

We werken met z’n allen hard aan de duurzame mobiliteit in de regio Midden-Nederland. En dus ook aan de impact op onze omgeving. Hoe we dat meten? Met onze gratis CO2-footprintmeting onder U15-leden. En na weer een uitgebreide analyse, zijn de resultaten van de 2017-meting bekend! Ondanks dat we in augustus verder gaan onder Goedopweg, delen we de uitkomsten, tips en succesverhalen graag nog met je.

Exact 75 leden van U15 deden in 2017 mee aan de footprintmeting. Samen stootten zij voor 198.033 ton aan CO2 uit met hun op mobiliteit. Per FTE komt dat op 2.77 ton uitstoot. Dat is een mooie daling van 3% ten opzichte van 2016. Klasse werk dus!

Duurzame uitblinkers

Een aantal U15-leden presteert al jaren erg goed met mooie fietsplannen, leaseregelingen en inspirerende interne afspraken. Daar zijn we trots op. Denk aan technisch advies- en installatiebedrijf Warmtebouw, dat werknemers die binnen de 10 kilometer wonen, geen parkeerplaats geeft. Of advocatenkantoor CMS dat door de jaren heen het aantal parkeerplaatsen met 60% terugdrong. Meer van deze duurzame uitblinkers vind je ook in het magazine.

In het magazine:

  • Alle resultaten van de footprintmeting
  • 10 tips om heel eenvoudig je footprint te verkleinen
  • Interessant interview met CO2-projectleider Menno Bloem
  • Het verhaal achter de footprintmeting: hoe werkt het?
  • Interviews met 4 duurzame uitblinkers (U15-leden)

Bekijk het volledige magazine

Meer nieuws