Elektrisch Rijden U15
maandag 29 april 2019, 18:01

Elektrisch rijden populair bij bedrijven

Er reden in 2018 ruim 9350 elektrische auto’s meer op de weg dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit een inventarisatie van de NOS onder de drie grootste leasemaatschappijen van Nederland. Daarmee kunnen we wel concluderen dat steeds meer bedrijven overstappen op elektrische auto’s voor hun medewerkers.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) kochten leasemaatschappijen vorig jaar 13.000 elektrische auto’s. Een jaar eerder waren dat nog maar 3650 elektrische auto’s. En de populariteit zet door, want afgelopen kwartaal werden er nog eens 4900 elektrische auto’s aangekocht.

Zakelijke kilometers verduurzamen

Bij U15-lid Royal HaskoningDHV begonnen ze in 2017 met elektrisch rijden. Het advies- en ingenieursbureau heeft ondertussen 225 elektrische auto’s rijden. Bij elkaar opgeteld staat er al zo’n 5 miljoen kilometer op de teller. Volgens fleetmanager Mike van Gemund hopen ze hiermee een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de maatschappij. Maar er zijn nog meer redenen. “Als ingenieursbureau adviseren we klanten over duurzame mobiliteit en energietransities; dan moet je natuurlijk zelf ook een goed voorbeeld geven. Daarnaast worden elektrische auto’s het nieuwe normaal. Er zijn veel landen die hebben aangekondigd dat ze over een tijdje alleen nog maar nieuwe elektrische auto’s toestaan. Dan kun je maar beter voorbereid zijn.”

Calculeer tijd in voor ‘accu-aarzelaars’

Gemund geeft de tip om niet lang te wachten met de transitie naar elektrisch rijden. Omdat het vaak wel een aantal jaar duurt voordat iedereen binnen je bedrijf elektrisch rijdt. “Gebruik tot het zover is de fossiele auto’s in je wagenpark als flexibele schil voor de mensen die nog accu-aarzelaar zijn en nog niet kunnen of willen.”

Daling kosten elektrische auto

In 2018 betaalde je in 2018 nog zo’n €74.000 voor een elektrische auto. In januari was dit gedaald naar €43.000. De extra voordelen die je meepakt: geen bpm én een bijtelling van maar 4%, tegen de 22% voor auto’s met brandstofmotor.

Elektrisch rijden met U15

Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van elektrisch rijden van jouw bedrijf? Of hoe je die transitie in gang zet? Neem contact op met Martijn Elting. Hij helpt je graag.

Meer nieuws