Utrecht Centrum Verkeerspunten Img 8663
dinsdag 19 februari 2019, 14:13

Een praktische aanpak van stadslogistiek zonder emissie

De drukte in steden en bedrijventerreinen neemt nog steeds toe. We zien steeds meer auto’s, busjes en vrachtwagens die producten en diensten komt afleveren. Daarmee groeit ook de CO2-uitstoot. De Green Business Clubs van Amsterdam Zuidas en Utrecht Centraal wil dat naar nul brengen. Daarom ondertekenden ze in 2018 de Green Deal ZES (Zero Emission Stadslogistiek).

Emissievrije Stadslogistiek
Maar hoe ga je nou aan de slag met de verduurzaming van het diensten- en goederenvervoer in die drukke gebieden? Daarvoor is het symposium Emissievrije Stadslogistiek, dat Green Business Club Nederland samen met de Topsector Logistiek, Hulshoff B.V. en Districon centraal organiseert. Centraal staat de interactieve en praktische kijk vanuit het perspectief van het bedrijf: wat betekent duurzame bevoorrading voor het hoofd inkoop, de facilitaire afdeling en voor individuele medewerkers die wel eens een bloemetje of pakketje bestellen?

Experts
Verschillende experts delen hun kennis over emissievrije logistiek. Herman Wagter is programmamanager Zero Emission Stadslogistiek van Connekt. Susanne Balm is Projectleider Sustainable City Logistics van de Hogeschool van Amsterdam. Rogier Havelaar heeft er als general manager City Logistics van PostNL volop mee te maken. Walter Faaij is corporate antropoloog voor het Green Culture Lab. En Eline Kik praat vanuit haar rol als directeur GBC Nederland. Presentatrice Inge Diepman is dagvoorzitter en leidt de dag in goede banen.

Aanmelden kan nog!

Meer nieuws