I Stock 511056188
donderdag 1 november 2018, 11:06

Let op! Het fileseizoen is begonnen

De herfstvakantie is voorbij, de wintertijd is begonnen en het weer wordt slechter. Oftewel, ingrediënten voor lange files. Het filerecord is vorige week dan ook direct gebroken.

De komende maanden moet Nederland zich voorbereiden op verkeer dat tijdens de avondspits meer in de schemer en het donker rijdt. Daar passen automobilisten hun rijstijl op aan, ze houden meer afstand en trekken langzamer op. Zeker bij regen en ijzel. Het gevolg is meer files, waardoor de kans op aanrijdingen groter wordt.

Fileseizoen in een filejaar
Het aantal files is dit jaar met maar liefst 20 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. We kijken niet meer op van avondspitsen van 400 km. En hoe slechter het weer, hoe eerder de files beginnen. Soms al vanaf 15.00 uur ’s middags!

Check je reis
Check voor vertrek altijd de actuele reisinformatie en kom zo niet voor verrassingen te staan. Controleer regelmatig je ruitenvloeistof en lampen om zo veilig mogelijk de weg op te gaan. En vergeet niet een zonnebril in de auto te leggen voor de typische laagstaande winterzon.

Laat de auto staan
Wil jij helemaal niet in de file staan? Laat de auto staan en kies ook in de wintermaanden voor een alternatief vervoersmiddel, zoals het openbaar vervoer. Nog beter!

Meer nieuws