Img 1142
woensdag 28 november 2018, 09:48

Ruim 70 miljoen voor fietsenstallingen rondom stations

De fiets is een belangrijke schakel in het woon-werkverkeer voor reizigers die met het openbaar vervoer naar hun werk gaan. Maar liefst de helft van de reizigers gebruikt de fiets van huis naar het station. Alleen daar aangekomen is het op veel stations vechten voor een plekje.

Als het aan Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Milieu) ligt, verandert dit snel. Daarom maakt het kabinet € 74 miljoen extra vrij voor de uitbreiding van fietsenstallingen bij verschillende treinstations in het land. Met dit budget worden de 57 stations met de meest urgente fietsparkeerproblemen aangepakt. Daarnaast wordt er nog eens € 26 miljoen euro vrijgemaakt voor de verbetering van diverse snelfietsroutes.

Ook gemeenten en provincies trekken nog eens € 254 miljoen euro uit voor deze plannen. Deze investering zal helpen om voor 2020 de druk van de ketel te halen en fietsen van en naar het station een aantrekkelijke keuze te laten blijven. De plannen moeten gedurende deze kabinetsperiode nog worden gerealiseerd als het aan Van Veldhoven ligt.

U15 is uiteraard blij met de ontwikkelingen. Fietsstimulering is een actueel thema waar U15 en zijn leden veel mee bezig zijn. Goede fietsomstandigheden op de stations gaan daar dan ook zeker bij helpen!

Meer nieuws