Crealief Kunstmarkt Duurzaam De Bilt 011
woensdag 12 september 2018, 09:10

Werkgevers in De Bilt slaat de handen ineen

Op 4 september kwamen vijftien vertegenwoordigers van Biltse bedrijven en maatschappelijke organisaties bijeen. Maar liefst 200 Biltse werkgevers werken samen om te voorkomen dat de regio Midden-Nederland dichtslibt. Alle bedrijven zijn lid van U15. Uiteraard was U15 aanwezig op de bijeenkomst.

Verschillende bedrijven en organisaties ondernemen concrete plannen. Zo heeft Sweco elektrische kantoorauto’s en stimuleren ze het OV en de fiets. Op station Bilthoven staan OV-fietsen en campusbikes. Met als doel om zoveel mogelijk medewerkers en studenten van bedrijven in De Bilt en USP met het OV of de fiets te laten gaan.

U15
U15 wil graag iets doen aan deze problemen. 'Door werkzaamheden in en rond Utrecht, ontstaat een steeds grotere filedruk, met meer uitstoot van CO2 en fijnstof tot gevolg', vertelt Martijn Elting van U15. 'Dankzij onze mobiliteit ontstaat een slechte luchtkwaliteit en beseffen wij ons veel te weinig dat dit gevolgen heeft voor onze gezondheid'.

Samenwerking
De gemeente De Bilt pleit voor een gezamenlijk optreden om alle problemen het hoofd te bieden. 'Op het gebied van duurzaamheid wacht ons nog veel werk', vertelt burgemeester Potters. 'Natuurlijk doen diverse bedrijven al veel goeds op dit gebied, maar er kan nog meer samengewerkt worden.’ Ook Mark Pel, onze voorzitter, uit zijn zorgen: 'De provincie Utrecht doet het best goed, kijk naar de uitbreiding van de A1 en de A27. Maar de grootste uitdaging moet nog komen. Namelijk de A27 bij Amelisweerd en de A28, de wegen rond Utrecht Oost naar De Bilt en Zeist. Die slibben volledig dicht.’

Plannen
Regio De Bilt is belangrijk in de groeiontwikkelingen rond Utrecht. Samen met partners hebben wij een top 3 opgesteld, op het gebied van: bedrijfsvoering, bereikbaarheid en andere vormen van mobiliteit. Er worden concrete stappen gezet om het probleem aan te pakken! In oktober gaan we deze ontwikkelingen evalueren.

Meer nieuws