Persfoto 1 Deelnemer Anja Pennings Reikte De Cheques Uit Aan De Goede Doelen
donderdag 21 juni 2018, 16:51

Automobilisten mijden spits en doneren 52.000 euro aan goede doelen

Ruim duizend automobilisten spaarden met No Spits Today voor het goede doel door de spits te mijden. Het is een initiatief van Goedopweg, partner van U15. En met succes: in totaal hebben zij meer dan 52.000,- euro gedoneerd aan vijftien goede doelen. Tijdens een feestelijke ochtend bij het Prinses Máxima Centrum werden de cheques overhandigd aan de goede doelen.

Vijftienduizend keer uit de spits

Ruim duizend deelnemers van No Spits Today hebben tussen 12 maart en 1 juni 2018 samen 15.000 keer een alternatief gekozen voor hun woon-werk-rit met de auto. Elke keer dat zij met de auto de spits meden, spaarden zij geld voor het goede doel. Door bijvoorbeeld thuis te werken of met de fiets naar het werk te gaan. Esther de Lange, programmamanager van Goedopweg: “Ik ben erg trots dat we met No Spits Today deelnemers een alternatief hebben geboden voor hun vaste woon-werk-route met de auto en zij zo een belangrijke bijdrage leveren aan het leefbaar en bereikbaar houden van onze regio.”

U15-lid Achmea

Peter Sennema werkt bij Achmea, lid van U15, en was een van de deelnemers aan de actie: “De dagelijkse file in de middag op de A28 begint steeds vroeger en is voor iedereen die daar mee te maken krijgt een dagelijks ongemak, verspilling van tijd en milieu. Omdat ik dagelijks over de A28 van Utrecht naar Putten reed heb ik meegedaan met No Spits Today. In eerste instantie ben ik vaker thuis gaan werken en de laatste tijd werkte ik vaker op een andere locatie. Zo kon ik de route via de A12 rijden. Verder ben ik 's morgens vroeg begonnen, waardoor ik in de middag voor de spits naar huis kon.’’

We zijn Goedopweg in de regio Utrecht

No Spits Today is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werken de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en U15 (netwerk van werkgevers in de regio Utrecht) samen aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht.

Bekijk hier de uitreiking van de cheques!

Meer nieuws