Asr Gebouw
donderdag 29 november 2018, 11:17

Als het aan a.s.r. ligt komt iedereen op de fiets!

Zoveel mogelijk werknemers op de fiets naar het werk krijgen, dat willen een hoop werkgevers. Maar alleen roepen dat iedereen op de fiets moet stappen, is volgens Boudewijn van Uden, directeur Corporate Communicatie en fietsambassadeur bij a.s.r. niet genoeg.

Koplopers aan tafel
a.s.r is samen met 10 andere bedrijven die vooroplopen op het gebied van fietsstimulering door Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat gevraagd om hun visie te geven op het vraagstuk om 200.000 forensen uit de auto en op de fiets te krijgen.

Er komt 100 miljoen euro vrij voor het versnellen van de aanleg van regionale fietsroutes en het innoveren en vergroten van de stallingsmogelijkheden bij stations. Maar dan moet daar wel gebruik van worden gemaakt.

a.s.r scoort met de fiets
Op dit moment fietst zo’n 21 procent van de medewerkers van a.s.r. naar het kantoor. Het streven is om dit aantal jaarlijks met 1 à 2 procent te laten groeien. Om dat voor elkaar te krijgen doet a.s.r. veel aan het stimuleren van fietsgebruik. Er is een fietsparkeergarage, kleedruimtes, leenfietsen en oplaadpunten voor elektrische fietsen. De deelfietsen geeft werknemers de kans om kennis te maken met een elektrische fiets, zonder direct de investering te hoeven maken.

a.s.r. is een mooi voorbeeld van een U15-lid en werkgever die er veel aan doet om werknemers op de fiets te krijgen. Volg ook het voorbeeld van a.s.r. en ga direct aan de slag met fietsstimulerende maatregelen voor jouw werknemers!

Meer nieuws