Img 0339
donderdag 27 september 2018, 15:33

800 miljoen vrij voor aanpak knooppunt Hoevelaken

Maar liefst 800 miljoen euro is beschikbaar gesteld door verkeersminister Van Nieuwenhuizen voor de aanpak van het fileknooppunt Hoevelaken. In totaal wordt er 32 kilometer snelweg verbreed en daarnaast komen er tientallen nieuwe viaducten, tunnels en geluidschermen. Een goed begin van dit megaproject!

Knelpunt
Wie er dagelijks rijdt, weet dat knooppunt Hoevelaken aan vernieuwing toe is. Het verkeer op het verouderde klaverblad en de snelwegen daaromheen lopen vaak vast. Sterker nog: knooppunt Hoevelaken en de rijkswegen A1 en A28 staan in de File Top 50 op nummer 8, 14 en 34. De urgentie is dus hoog.

Door de vele files, ondervindt regio Amersfoort ook veel geluidshinder. Met het beschikbaar stellen van dit bedrag, wil Van Nieuwenhuizen ook dit probleem aanpakken.

In 2023 file- en geluidshindervrij
De minister heeft zojuist het ontwerptracé getekend. De plannen moeten dus nog wel verder worden uitgewerkt. De verwachting is nu dat de werkzaamheden starten in 2021 en dat die twee jaar duren. Dat betekent dat knooppunt Hoevelaken in 2023 file- en geluidshindervrij moet kunnen zijn.

Help mee
Mooi! Maar iedereen snapt dat die werkzaamheden tijdelijk zorgen voor meer files, opstoppingen en een nog slechtere luchtkwaliteit. We hebben jullie, de werkgevers uit deze regio, daarom hard nodig.

Weten wat jij kunt bijdragen aan zo min mogelijk verkeershinder tijdens de werkzaamheden aan knooppunt Hoevelaken? Bekijk onze projecten, neem contact op met een van de U15-projectleiders of mail procesmanager Martijn Elting.

Meer nieuws