I Stock 000014351447 Large
vrijdag 9 juni 2017, 16:02

Update: al 46 CO2-footprints!

Het laatste U15-café stond niet voor niets in het teken van de CO2-footprint. Alle leden van U15 gaan hiermee aan de slag, conform het nieuwe convenant. De teller staat nu al op 46 leden. Mooi werk!

Eerste footprint

LVB Networks leverde als eerste zijn footprint in. Ze doen al sinds 2012 mee aan de CO2-footprintmeting. Mark Boeijen, financieel directeur van LVB Networks: “We doen mee om ons steentje bij te dragen aan het klimaat. Hoe klein dat dan ook is. Maar vele kleine druppels bijeen maken ook een groot verschil. Daarnaast vermelden wij het bij pitches en aanbestedingen. Dat kan soms net het onderscheid maken bij organisaties die hiervoor gevoelig zijn.”

41% reductie

IT-Staffing is een van de eerste leden en doet de meting ook al jaren. Daarmee halen ze mooie resultaten; de CO2-uitstoot is inmiddels gedaald met 41%! Robert Da Costa, kwaliteitsmanager bij De Staffing Groep, legt uit: “We zijn al voor 95% zelfvoorzienend in elektriciteit en kijken nu naar de mogelijkheden van gas. Bijvoorbeeld door het gebruik van OptiFlow in onze cv-installaties. Dit is een warmtegeleidende, duurzame en biologisch afbreekbare vloeistof. Hierdoor verbruikt de installatie tot wel 40% minder energie. En als je het hebt over mobiliteit valt er grote winst te behalen binnen je wagenpark. Zo zijn we bezig met laadpalen die thuis worden geïnstalleerd voor (semi)-elektrische auto’s. Bij het installeren van zo’n laadpaal komt geen extra bijtelling kijken, waardoor het voor werknemers aantrekkelijker wordt.”

Ervaringen delen

Het delen van ervaringen is een van de kernen van U15. Tijdens het U15-café van afgelopen mei deelden vele leden successen maar ook drempels. Geld, flexibiliteit en belangen spelen vaak een rol. We hopen dat nog veel meer leden enthousiast worden. Je kunt je het hele jaar nog inschrijven voor de CO2-footprint. De zomer is sowieso een mooie periode om data te verzamelen en de gegevens in te vullen!

Lees hier veel meer over de CO2-footprint.

Meer nieuws