Banner2Jpg
donderdag 20 juli 2017, 11:00

Smart Mobility Challenge: een greep uit de oplossingen

Een oproep voor slimme, innovatieve en schaalbare oplossingen voor vijf mobiliteitsvraagstukken in de regio Utrecht leverde 26 inzendingen op. Dus de jury van de Smart Mobility Challenge mag aan de bak.

Een van de aanmeldingen is bijvoorbeeld By Bike, een fietsnavigatie service die de beste én veiligste route berekent voor scholieren. Of Bike-Bubble, een virtuele ruimte waarbinnen een fiets automatisch wordt herkend en geregistreerd om zo meer grip te krijgen op het fietsgebruik in de gemeente. En Mobility Matcher heeft een oplossing ingediend om onder buurtbewoners te bekijken of er een match is voor het gebruik van elektrische deelauto’s. Alle 26 inzendingen zijn te vinden op de website van de Smart Mobility Challenge.

Vakjury

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de organiserende partners aangevuld met vak experts zoals Martijn Elting procesmanager van U15. Zij zullen in de tweede week van september een selectie maken van 4 tot 6 genomineerden. De inzendingen worden beoordeeld op haalbaarheid.

Hoog niveau

Uit de eerste reacties wordt duidelijk dat het niveau van de verschillende aanmeldingen hoog ligt. Aan de opdrachtgevers en de jury de schone taak om van 26 aanmeldingen tot de 2 terechte winnaars te komen. De winnaars worden op 12 oktober bekendgemaakt en ontvangen ieder €40.000 ontwikkelingsbudget.

Meer nieuws