Toogehter
donderdag 28 september 2017, 14:03

Share a ride Toogethr

De auto is nog altijd een populair vervoersmiddel onder werkend Nederland. Is dat anno 2017 nog wel een logische keuze? Een auto is een investering in geld maar ook in tijd. De files rondom Utrecht zorgen elke dag voor steeds meer vertraging. Maar er is hoop! Want ondanks de populariteit van de auto, of misschien juist door de populariteit, gebeurt er iets. Er worden initiatieven opgezet die onze kijk op het woon-werkverkeer veranderen. Goed nieuws!

De app Toogethr is het gevolg van een samenwerking tussen asr, Conclusion en Future Group. Zij maken ridesharen mogelijk met deze app. 4 september was de kick-off van deze pilot. De komende maanden wordt er getest met de mogelijkheden van ridesharen. Toogethr zoekt de perfecte match op basis van je locatie en werktijden. Zelfs met één keer per week ridesharen, maak je al het verschil!

De kick-off ging niet onopgemerkt voorbij. De interesse in deze manier van woon-werkverkeer is groot en dat was te zien aan de opkomst! Lot van Hooijdonk, wethouder Verkeer & Mobiliteit, Duurzaamheid en Milieu van gemeente Utrecht was ook van de partij. De gemeente is erg enthousiast. De bereikbaarheid wordt groter en de stad een stukje groener.

Bekijk het filmpje en ontdek het belang van ridesharen. U15 is blij met de ontwikkelingen en de samenwerkingen die ontstaan.Meer nieuws