Nieuwegein Fietst
maandag 4 september 2017, 17:25

Goedopweg met Nieuwegein fietst!

Het initiatief van Goedopweg om bewoners uit Nieuwegein uit te dagen met de fiets naar het werk te gaan, valt goed in de smaak!

Nieuwegeiners als Kaat Oudesluijs, Haydar Sahin en Mikkie Schmitz gingen de uitdaging aan en lieten de auto een week lang staan. Elke dag stappen ze op de fiets naar het werk. De 16 kilometer van huis naar werk schrikte Kaat Oudesluijs behoorlijk af, maar wat valt het haar mee. De fraaie routes door Amelisweerd en het zien van de files, geeft Kaat een overwinningsgevoel. De auto is overbodig geworden!

Ook voor Haydar Sahin en Mikkie Schmitz pakt de uitdaging positief uit. Sahin had altijd genoeg smoesjes om de auto te pakken. Maar nu moet hij toegeven dat fietsen hem een stuk fitter en scherper maakt. Een goed begin van de dag! Schmitz beaamt dat. Een dag met de auto en dat frisse hoofd verdwijnt direct. Inmiddels fietst ze al weken op en neer naar Utrecht.

De drie zijn vanwege hun enthousiaste instelling beloond met een spiksplinternieuwe fiets van Nieuwegein fietst!

De Nieuwegeiners die de auto al jaren links laten liggen en altijd al met de fiets gaan, worden niet vergeten. Zo is er de verkiezing FietsForens van het Jaar. Fietsforenzen worden in het zonnetje gezet en voor de winnaar staat er een razendsnele e-bike klaar. Houd www.nieuwegeinfietst.nl in de gaten voor alle acties.

Stap jij morgen ook op de fiets naar het werk?

Meer nieuws