Portret U15 Café Kick Off 2017 Aleta Koster
dinsdag 4 april 2017, 12:30

Projectleider Aletta Koster stelt zich voor

“Ik heb jaren gewerkt in de woningbouw, als stadsplanoloog. Daar hield ik me bijvoorbeeld bezig met herstructurering en ruimtelijke ordening. Super interessant, want elke wijk kent haar eigen uitdagingen, zowel ruimtelijk en sociaal als economisch. En eigenlijk zie je dat ook op grote schaal bij de U15 bedrijventerreinenaanpak.”

Op Lage Weide en Utrecht-Oost zijn met deze aanpak al mooie resultaten geboekt. Op De Wieken Vinkenhoef en De Wetering wordt gewerkt aan een plan van aanpak. Utrecht Centraal is nu aan dit rijtje toegevoegd. Aletta gaat hier haar kennis en passie inzetten, met de focus op duurzame mobiliteit.

Aletta en U15 zijn een echte match. “Utrecht is voor mij een speciale stad. Mijn dochters groeien er op, ik woon er al jaren en ik heb er gestudeerd. Daarnaast heb ik een groot netwerk en veel kennis van fietsmobiliteit. Ik was nauw betrokken bij de opstart van de Dutch Cycling Embassy. Een partij die kennis, producten en voornamelijk advies exporteert naar het buitenland. Nu ben ik terug op mijn oude honk bij Royal Haskoning DHV, als senior-consultant duurzame mobiliteit, en doe ik allerhande integrale mobiliteitsprojecten.”

Voor Utrecht Centraal heeft de Green Business Club drie pijlers opgesteld: levendige, veilige, bereikbare, aantrekkelijke verblijfsplek, recyclen en reduceren van materiaal en gezonde mobiliteit. Elke pijler heeft zijn eigen projectgroep en zijn eigen aandachtspunten. Aletta gaat aan de slag met gezonde mobiliteit en het efficiënter maken van al het goederenvervoer. Dat zit hem onder andere in gezamenlijke inkoop en distributie van goederen, zoals kantoorartikelen, pakketten en post. Ook staat ze de Green Business Club bij in het verduurzamen van de mobiliteit van de meer dan 150.000 werknemers die in en om het stationsgebied werken. Daar wensen we Aletta uiteraard veel succes bij!

Meer nieuws