dinsdag 4 april 2017, 11:51

Welkom Oskam!

Oskam staat bekend om zijn innovatie. Ze zijn de eerste sloopaannemer in Nederland met een BREEAM-NL 4-sterren excellent certificaat. En een van de eersten die een elektrische slooprobot inzet. Werknemers gebruiken elektrische fietsen via NU-Connect en er is zelfs een werkplaats van NU-Connect. De Oskam Groep voldoet ook aan de CO2-prestatieladder. Niet voor niets is het in 2016 door de NBSA uitgeroepen tot Beste Sloopbedrijf van Nederland.

Minder CO2

Ons nieuwe lid is ook druk bezig met CO2-reductie, onder andere via het Netwerk Betonketen. Doel van dit netwerk is CO2-arm en circulair beton creëren door betonpuin uit sloopprojecten zoveel mogelijk te recyclen tot zand en grindvervanger. Daarmee helpt het netwerk primaire bouwstoffen te verminderen. Dit verhoogt de duurzaamheid van het product en verlaagt de CO2-uitstoot.

De vrachtwagenchauffeurs volgden allemaal een cursus ‘Het nieuwe rijden’ om zo minder CO2 uit te stoten en minder diesel te gebruiken. De machinisten volgden de cursus ‘Het nieuwe draaien’. Ze zetten nu bijvoorbeeld de motoren af als er niemand op een kraan of machine werkt. Dat scheelt inmiddels zo’n 2,5 uur per dag! Daarnaast doet Oskam mee met Rij2op5 en gebruikt het waar het kan led-verlichting.

Waarom U15?

Oskam doet al veel met duurzaamheid. 35% van het afval in Nederland is bouw- en sloopafval. Daar wil de Oskam Groep letterlijk en figuurlijk een steentje aan bijdragen. Zo’n 98% van al het bouw- en sloopafval wordt inmiddels al gescheiden in onder andere betonpuin, hout, glas en ijzer. Daarnaast stimuleert de Oskam Groep zoveel mogelijk producthergebruik. Ook van andere materialen, zoals deuren en radiatoren. Onlangs is een schoolpand helemaal op die manier gestript. Het was niet eens zoveel extra werk, maar wel veel duurzamer. Bij U15 wil Oskam in contact komen met gelijkgestemden, voor nieuwe ideeën, inspiratie en kennisdeling.

Doelen

Volgend jaar installeert Oskam twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. Elektrisch rijden staat hoog op de agenda. Daarnaast gaan ze medewerkers nog meer bewust maken van duurzaamheid, CO2-reductie en wil het bedrijf veel ideeën opdoen!

 www.oskam.nl

Meer nieuws