dinsdag 4 april 2017, 11:51

Sporten in de spits

Veel mensen rijden vanuit hun werk in de avondspits naar huis om dan te gaan sporten bij een sportclub in de buurt. Collega’s doen hetzelfde en zo gaat iedereen hetzelfde gedrag vertonen. Voornamelijk uit een gewoonte, die nog versterkt wordt omdat sporten bij een vereniging vaak niet flexibel is.

Het is geen nieuw idee. Onlangs vertelde Bart Hoex van Berenschot al over hun hardloopproject. Maar de aanpak van Martijn maakt het wel heel praktisch en haalbaar, simpelweg door bedrijven dichtbij gelegen sportverenigingen aan elkaar te koppelen. Tussen 16.00 en 18.00 uur wordt er sport aangeboden bij verenigingen die dichtbij bedrijventerreinen en uitvalswegen liggen. De accommodaties zijn op die tijden toch al vaak onderbezet, dus is er genoeg ruimte om te sporten. Een winwin-situatie.

Martijn Wellen en de VSU hebben het plan ingediend bij de Goed Op Weg Challenge en wonnen de tweede prijs! Die wordt uitgereikt op 30 juni, tijdens eens Goedopweg-event waar bewegen en filemijden centraal staan. Het U15-café wordt ook aan het programma gekoppeld.

Meer nieuws