dinsdag 4 april 2017, 11:51

Mobility Monday voor een betere bereikbaarheid

1 miljoen euro

Met slimme toepassingen wil Mobility Monday ervoor zorgen dat minder medewerkers, klanten of bezoekers in de spits reizen. Daarvoor brengt het bedrijven bij elkaar, waardoor slimme ideeën ontstaan. In 2017 moet dit zorgen voor minder spitsverkeer. Ter stimulering stelt de provincie Utrecht 1 miljoen euro beschikbaar in een subsidieregeling.

Netwerkbijeenkomsten en workshops

Netwerkbijeenkomsten en workshops zijn een belangrijk onderdeel van het Mobility Monday programma. Want voor een succesvol project zijn vaak meerdere partijen nodig, variërend van leverancier van mobiliteitsdata, verkeersdeskundige en app-bouwer tot automatiseerder en organisatieadviseur. Op de bijeenkomsten leren leveranciers en opdrachtgevers elkaar beter kennen. En tijdens de workshops kan dieper worden ingegaan op specifieke vragen.

Match making op 23 mei

Op 23 mei was de eerste Mobility Monday netwerkbijeenkomst in TivoliVredenburg. Er waren ruim 40 deelnemers met een diverse achtergrond. Voor de lunch gaven enkele organisaties een korte presentatie over smart mobility-onderwerpen en de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd. Tijdens de lunch werd hier volop met elkaar over van gedachten gewisseld. De aansluitende workshops zorgden voor verdieping.

Presentaties

Heerd-Jan Hoogeveen vertelde in een presentatie over hoe de Economic Board Utrecht de regio wil versterken met kennisontwikkeling en kennisdeling. Daarna volgden twee korte verhalen over Spitsmijden en Smart Mobility. Alexander Jobsis van ARS Traffic Transport Technology legde uit waar je rekening mee moet houden als je gedrag wil beïnvloeden in spitsmijdprojecten. Johan Ophorst van Monotch had het over verschillende soorten data en hoe die meer inzicht geven in verkeersintensiteit en gedrag.

Workshop Subsidieregeling

De workshop Subsidieregeling gaf inzicht in de subsidieregeling voor bedrijven rond Spitsmijden en Smart Mobility. Derk Dohle, strategisch beleidsadviseur bij Provincie Utrecht, gaf een toelichting op de doelstellingen van de regeling. Hij vertelde ook welk type projecten voor cofinanciering in aanmerking komen en hoe je dat moet aanvragen. In de gesprekken na afloop bleken er voldoende ideeën en raakvlakken te zijn voor verdere gesprekken. 

Meer nieuws