dinsdag 4 april 2017, 11:51

Meer fietskilometers bij Eneco

“Toen NU-Connect werd geïntroduceerd op Lage Weide leek mij dat een mooi middel om mijn medewerkers te stimuleren. Als ze bijvoorbeeld metingen in de stad moeten doen, of onderhoud, dat ze dan de fiets pakken in plaats van de auto”, legt Harold uit.

Drie fietsen voor twee jaar

“We hebben besloten om tenminste twee jaar lang drie fietsen te stationeren bij het Merwedekanaal. Een fiets is echt dedicated voor productie. En de andere twee zijn ook voor anderen te gebruiken. Ik gebruik er bijvoorbeeld altijd een als ik naar de gemeente ga voor een bespreking.”

“Je hebt wel duidelijke seizoenseffecten. Dus bij mooi weer wordt er meer gefietst en bij slechter weer minder. Sommige collega’s gaan nu ook vaker met de fiets naar het werk. Ook vanwege een ander project: Rij2op5. Daarin worden mensen gestimuleerd minstens 2 dagen per week op de fiets naar het werk te gaan.”

Meer fietskilometers

“Wij laden de fietsen op. We staan ook in het systeem van NU-Connect als een laadplek. Onze mensen kunnen met een speciale code altijd een fiets pakken. Al met al worden er veel minder rijbewegingen met de auto gemaakt en meer met de fiets.”

Vooruitkijken

“We zijn nu aan het bekijken of we fietsen kunnen neerzetten waar wat meer op vervoerd kan worden. Dan kan er meer gereedschap mee of een koffer met spullen. We houden het wel binnen NU-Connect want dan heb je er geen omkijken naar. Ze doen reparatie en onderhoud. En als een fiets stuk is, zorgen zij meteen voor vervanging. En er komt misschien een ophaalpunt bij het Centraal Station. Dat zou helemaal mooi zijn, want dan kunnen collega’s die met de trein komen er meteen gebruik van maken als ze naar hun werklocatie gaan.”

Meer nieuws