dinsdag 4 april 2017, 11:51

Hardlopend langs de file

“Elke maandagavond om halfzes verzamelen we in de hal en iedereen mag meedoen. Dan steken we de straat over en gaan dan het stadsparkje in. Daar ligt een route van zo’n 400 meter en iedereen gaat op zijn eigen tempo aan de slag. De een loopt 4 kilometer, de ander 6. Maakt niet uit. En dan na ongeveer 3 kwartier vinden we het mooi geweest en dan gaan we weer terug.”

“Naast het sportieve aspect en de bijdrage aan onze vitaliteit betekent het voor de meeste mensen ook dat ze niet in de file staan. Ze rijden dan voldaan en in één ruk naar huis. En dat vermindert ook nog eens de CO2-uitstoot.”

“Het was gewoon een spontaan idee van een van mijn collega’s. We zijn ook pas een paar weken bezig. De ene keer zijn er 5 deelnemers, de andere week 10, maar langzamerhand ontstaat er wel een vast clubje. En dat is dus best aardig als je bedenkt dat er gemiddeld zo’n 150 man in het pand aanwezig is.”

“Elke week sturen we weer een mailtje rond om mensen op te roepen mee te doen. We houden geen lijst bij of zo. Als het nog wat gaat groeien, dan gaan we misschien wel een hardlooptrainer aanstellen.”

“En een van de ideeën uit het groepje is ook om vanuit de werkgever een maaltijd na de training aan te bieden. Misschien trekt dat nog wat meer deelnemers. Daar is nog geen besluit over genomen, maar dat soort incentives kan natuurlijk wel helpen.”

“Wat ook grappig was; de laatste keer zagen we een vergelijkbaar groepje hardlopen. Waarschijnlijk van een ander bedrijf hier in de buurt. Die gaan we de volgende keer benaderen. Misschien kunnen we samenwerken. Maar op dit moment is het allemaal nog heel pril.”

Meer nieuws