dinsdag 4 april 2017, 11:51

Werk aan de weg op de A12

Rijkswaterstaat werkt samen met Heijmans aan het verbreden van de A12 tussen Ede en Grijsoord van 2x2 naar 2x3 rijstroken, zodat de A12 tussen Arnhem en Utrecht straks overal minimaal drie rijstroken heeft. De werkzaamheden beginnen in het weekend van 11 en 12 september en duren tot 29 november.

De uitdaging
Rijkswaterstaat en Heijmans doen er alles aan om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Maar ze kunnen waarschijnlijk niet voorkomen dat er toch extra files zijn. De uitdaging is dan ook om voertuigen in de spits van de weg af te krijgen om zo de extra reistijd te beperken. En daarvoor kunnen ze ook jouw hulp gebruiken:

• Houd rekening met de mogelijke extra hinder.
• Informeer medewerkers, klanten en leveranciers, bijvoorbeeld met een toolkit met digitale communicatiemiddelen die op http://www.rws.nl/A12EdeGrijsoord beschikbaar komt.
• Stimuleer en faciliteer medewerkers om bewust te reizen, bijvoorbeeld door:
   o Vertrektijden aan te passen en buiten de spitstijden reizen. Weggebruikers kunnen geld verdienen door deel te nemen aan Slim uit de Spits
   o Rekening te houden met onverwachte vertragingen, ook buiten de spits.
   o Thuis te werken, of te werken op een andere vestiging.
   o Gebruik te maken van het Openbaar Vervoer of (elektrische) fiets.

Meer info?
Heb je vragen over de werkzaamheden of wil je een bericht ontvangen zodra de toolkit met digitale communicatiemiddelen beschikbaar is? Stuur dan een e-mail naar RWSA12VEG@rws.nl Overige informatie over het project vind je op http://www.rws.nl/A12EdeGrijsoord of op http://www.a12-veenendaal-ede-grijsoord.nl.

Meer nieuws