dinsdag 4 april 2017, 11:51

U15-café bij Utrecht Werkt

Vitale medewerkers
Talitha van den Elst, directeur van Utrecht Werkt, trapte af. Ze gaf een korte bedrijfspresentatie met daarin twee aansprekende filmpjes uit de dagelijkse praktijk. Utrecht Werkt helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. Bijvoorbeeld als zij vanwege ziekte, langdurig werkloosheid of een fysieke of verstandelijke beperking moeilijker aan de slag kunnen. Duurzaamheid staat bij Utrecht Werkt hoog op de agenda. Het bedrijf heeft met name veel aandacht voor het stimuleren van fietsgebruik. Met beweging is veel gezondheidswinst te behalen voor de medewerkers. En een gezonde medewerker is een duurzame medewerker.

Lage Weide in beweging
Het is niet toevallig dat we Lage Weide als locatie hebben gekozen voor dit U15-café. Sinds 1 september is Jos Hollestelle hier namens U15 en de Industrievereniging Lage Weide aan de slag als projectleider Lage Weide Duurzaam Mobiel. Hij vertelde er van alles over en kreeg allerlei vragen van gespreksleider Rob van Hout en het publiek. Zijn doel is om van dit bedrijventerrein een prettige plek te maken die goed bereikbaar is. Hiervoor gaat hij werken aan een sterkere community, helpt hij bedrijven individueel en brengt hij partijen met elkaar in contact. Meer weten over wat Jos gaat doen? Lees het interview.

De toekomst van U15
Next up: bestuurslid René Speelman. Hij nam ons mee door de Forum for the Future-sessie van 30 september. Tijdens deze inspirerende workshop hebben we met ruim dertig leden nagedacht over de toekomst van U15. Het rapport van die dag wordt binnenkort met jullie gedeeld, net als de vervolgstappen.

Gedragsverandering door beloning
Tot slot was de vloer aan Dirk Grevink en Fred Buijs van BNV Mobility. Dit bedrijf uit Breda heeft de myJINI ontwikkeld. Een connector voor in de auto waarmee je inzicht krijgt in je rijgedrag. Het uitgangspunt: gedragsverandering wordt gestimuleerd door beloning. Als je zuinig rijdt, verdien je Jini’s. Die kun je daarna in de webshop uitgeven. Ook gamification helpt bij gedragsverandering. Bijvoorbeeld wanneer je inzichtelijk maakt hoe jouw rijgedrag zich verhoudt tot het gemiddelde van de groep.

Ook zo’n flinke dosis inspiratie? We zien je graag bij het volgende U15-café op donderdag 26 november bij Conclusion.

Meer nieuws