dinsdag 4 april 2017, 11:51

U15-café: Besseling in beweging

Edwin Besseling trapte af met een kijkje in de keuken van het 30 jaar oude familiebedrijf. Begonnen met koeriersdiensten, biedt het inmiddels een taxiservice, groepsvervoer en koeltransport. Met 300 wagens en 500 man personeel draait het bedrijf 24/7 door. En Besseling wil steeds meer fungeren als partner in mobiliteit, met de nadruk op het bieden van een oplossing op maat. Daarnaast leeft duurzaamheid volop. Het bedrijf laat daarom gratis zijn CO2-footprint berekenen door U15. Dit geeft inzicht in de mobiliteit van het bedrijf en levert concrete verbetersuggesties.

WKR en mobiliteit
Vervolgens was het woord aan Fred Asbroek, kennismanager bij RAET. In hoog tempo praatte hij ons bij over de onderdelen van de werkkostenregeling die met mobiliteit te maken hebben, zoals woon-werkverkeer, reis- en verblijfskosten, parkeren bij de werkplek en thuiswerken. En dat bleek niet eenvoudig. Er zijn nogal wat regels en uitzonderingen waar je rekening mee moet houden. We hadden niet veel tijd om er dieper op in te gaan, maar Fred wil ons graag meer vertellen. Dus heb je een vraag of probleem? Stuur hem dan naar info@u15.nl.

Wat is reistijd?
We sloten de sessie af met een korte workshop van Kria Djoijoadhiningrat. Hij is architect en social entrepreneur bij Studio ROSA en zette ons aan het denken over het fenomeen reistijd. Vaak gezien als nutteloos, maar kan dat niet anders? Stel dat je de auto of het OV inruilt voor een boot met comfortabele werkplekken. Dan kan je je reistijd ineens effectief besteden.

Kria vroeg ons de woon- en werkplek te markeren op een grote kaart van de provincie Utrecht en te bekijken of de afstand tussen beide ook over het water af te leggen is. Aan een andere tafel werd aandacht besteed aan wat je het liefst zou doen tijdens je reis. Hoe zou de omgeving eruit moeten zien? Waar droom je van? Op basis van deze input maakt Kria een korte rapportage. Zijn verslag met conclusies is binnenkort op deze website te vinden.

Naderhand werd er in de kantine nog flink doorgepraat. Wij kijken ondertussen alweer vooruit naar het volgende U15-café. Houd donderdag 15 oktober 2015 vast vrij!

Meer nieuws