dinsdag 4 april 2017, 11:51

Samen duurzaam innoveren bij Ordina

Voorzitter a.i. Mark Pel trapte af met een korte vooruitblik. U15 draait op volle toeren en is in korte tijd gegroeid naar meer dan 300 leden. Een mooi resultaat. En zoals je waarschijnlijk al weet, is de samenstelling van het bestuur onlangs gewijzigd. De leden stellen zich bij het volgende U15-café aan jullie voor. Maar de ambities blijven onveranderd groot! Zo willen we dit jaar minstens 80 deelnemers aan de CO2 Footprint. Doet jouw bedrijf al mee?


Duurzame mobiliteit
Samen Duurzaam Innoveren: dat is de missie van Ordina. Niet vreemd dat duurzame mobiliteit er hoog op de agenda staat. Het doel? Minder CO2-uitstoot, meer winst en een hogere medewerkerstevredenheid. Roland Hamacher, projectleider Proces- en Ketenintegratie bij Ordina, vertelt bevlogen over hoe ze omgaan met duurzame mobiliteit. Op het brandstofverbruik van de leaseauto’s is de grootste winst te behalen. Daar zetten zij dan ook vol op in. Bijvoorbeeld door doelgroepen te onderscheiden, te kijken naar de thuissituatie van de werknemer en zelfs door hierover met klanten in gesprek te gaan. En dat is nog best een uitdaging.

Fiets naar je werk!
Toeval of niet; op de dag dat het U15-café werd gehouden, was de negende editie van de Nationale Fiets Naar Je Werk Dag. Edith van der Linde, adviseur bij Nationale Fiets Projecten, deelde de allereerste resultaten. In totaal deden er 9.124 werknemers mee. Een mooi aantal! De beoogde 10.000 deelnemers zijn daarmee bijna gehaald. En overal in het land werden de fietsers warm op het werk onthaald. Er gaat ook een mooi bedrag naar JeugdSportFonds, het goede doel van dit jaar. Ook meedoen? Noteer de volgende Nationale Fiets naar je Werk Dag alvast in je agenda: donderdag 26 mei 2016!

Lekker vergaderen?
Vind jij ook dat je te veel vergadert? Of dat vergaderingen soms wel erg lang duren? Dat ben je niet alleen, want - schrik niet - maar liefst 50% van alle vergaderingen wordt als ineffectief beoordeeld. Zo gaat een hoop geld verloren en verplaatsen mensen zich onnodig veel. Hanneke Cramer, implementatiemanager bij Ordina, vertelt ons over Samen Slimmer Werken, het Nieuwe Werken-project binnen Ordina. Want er is veel winst te behalen op het gebied van mobiliteit. Bijvoorbeeld door slimmer én beter te vergaderen. Maar hoe? Want wat is bijvoorbeeld de beste manier om ander gedrag aan te leren? Wanneer is face-to-face-contact noodzakelijk? En wanneer kan vergaderen online? In Hanneke's presentatie vind je een handige checklist. Dan kun je zelf de juiste afweging maken.


SMART technology
Duurzame technologische oplossingen die mensen écht verder helpen. Richard van Tilborg, Partner innovative technoligies bij Ordina, weet er echt alles van. Met een Google Glass op het hoofd nam hij ons mee in de wereld van virtual reality, augmented reality, wearables en robotica. Deze innovaties bieden grote kansen op het gebied van mobiliteit. Twee voorbeelden: een gespecialiseerde arts in China kijkt via Google Glass live mee met een niet gangbare operatie in de VS en geeft direct aanwijzingen. Dat scheelt heen en weer vliegen. Of een monteur die op afstand een liftschacht bekijkt en het kapotte onderdeel meteen meeneemt; wel zo efficiënt. En er zijn zoveel meer kansen. Met zijn enthousiasme boeide Richard de hele zaal. Inspirerend!

Koffieprut en oesterzwammen
Tijdens de borrel werd uitgebreid nagepraat, terwijl we werden getrakteerd op een culinaire verrassing: smakelijke bitterballen. Het hoofdingrediënt: oesterzwammen, gekweekt op koffieprut dat normaal gesproken weggegooid wordt. Over duurzame innovatie gesproken!

Meer nieuws