dinsdag 4 april 2017, 11:51

Geslaagde kennisdeling CO2-footprint

Binnen dit project krijgen leden van U15 gratis inzicht in de CO2-uitstoot op het gebied van mobiliteit. Aan de hand van deze CO2-footprints ontvangen deelnemers advies om hun CO2-uitstoot verder te reduceren.Diverse bedrijven/organisaties die dit jaar een CO2-footprint hebben laten uitvoeren, kwamen op 26 november bij Conclusion samen voor een kennissessie. Rens Tankhuis Kolke (projectleider) en Susan van Kruijsbergen namen de deelnemers mee in diverse cases en maatregelen gericht op gedragsverandering en zuinig rijden.

Deelnemers konden in de eerste deelsessie uitgebreid discussiëren over projecten die zuinig rijden bevorderen door middel van een training/wedstrijd. Veel bedrijven hebben deze maatregel al eens toegepast, maar er zijn grote verschillen in de manier van toepassen. Richt je je alleen op zuinig rijden, of ook op veilig rijden? Hoe beloon je medewerkers die goed bezig zijn; alleen de top 3 of iedereen? En hoe enthousiasmeer je ook die ene sceptische medewerker?

Tijdens de tweede deelsessie ging het echt om gedragsverandering. Als medewerkers hun persoonlijke CO2-footprint kunnen inzien, vergroot dat hun motivatie om te reduceren. En vaak is dat inzicht al zo prikkelend, dat een financiële prikkel niet eens noodzakelijk is. Medewerkers ervaren verbruiksgegevens namelijk minder als een ‘black box’ waar zij geen invloed op kunnen uitoefenen.

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst. De volgende kennisdeling vindt begin 2016 plaats.

Ook een CO2-footprint laten uitvoeren? Lees hier meer over dit project.

Meer nieuws