dinsdag 4 april 2017, 11:51

De duurzame Jaarbeurs

Een prettige ontvangst
We waren deze keer te gast bij de Jaarbeurs in Utrecht. Een enorm zalencomplex dat in het hele land bekend is en bezoekers trekt. Het heeft een geheel eigen dynamiek als het gaat om mobiliteit, zowel van bezoekers als van het eigen personeel. De Jaarbeurs ligt zeer centraal en is makkelijk te bereiken vanaf het vlakbij gelegen station Utrecht. Maar het ontvangt natuurlijk ook vele gasten die per auto komen. Vincent van Zaalen, Manager MVO van de Jaarbeurs, vertelde hoe ze daar mee omgaan in relatie tot hun duurzaamheidsbeleid. De Jaarbeurs heeft daarin hoge doelen gesteld. Het heeft al vijf jaar op rij het Green Key-certificaat, maar wil meer. Daarom zijn er innovatieve daken die fijnstof reduceren en energie opwekken, gebruiken ze groene stroom en hebben ze het doel om in 2020 al het afval herbruikbaar te maken.

Pitchend bestuur
Het nieuwe bestuur was ook voltallig aanwezig bij de Jaarbeurs. Uiteraard was dit een speciale gelegenheid waarbij ze zich even aan ons konden voorstellen. En dat deden ze goed. Uitgedaagd door Liesbeth van Alphen pitchten ze met onvermoede kwaliteiten hun drive en visie op U15. En dat maakte indruk. Bedankt voor jullie bijdrage!

E-bikes in Utrecht
Vervolgens kreeg Ronald Crombag het podium. Als directeur van De Boom en het Meer vertelde hij een mooi verhaal over het e-bikedeelsysteem NU-Connect. De e-bikes hebben een ingebouwde tablet, waarmee de gebruiker de fiets kan ontsluiten en bijvoorbeeld de ingebouwde routeplanner gebruikt. Het systeem weet hierdoor precies waar elke fiets is. De fietsen hoeven niet telkens terug naar het ophaalpunt maar kunnen gewoon in verschillende docks worden achtergelaten. De Boom en het Meer rolt dit systeem nu stap voor stap uit in de regio Utrecht, vanuit Lage Weide, en er zijn al plannen voor Rotterdam. Kijk op www.nu-connectutrecht.nl 


Dit was weer genoeg stof voor de borrel. Daar werd dan ook volop gebabbeld en van gedachten gewisseld. Een mooie opmaat voor de volgende U15-café op donderdag 3 september.

Meer nieuws