Tobias Speed Pedelec
woensdag 10 april 2019, 14:02

Tobias van den Briel: "Met persoonlijk contact kom je veel verder"

Tobias van den Briel is nieuw bij U15. Als projectleider gaat hij aan de slag met duurzame mobiliteit in de gemeente Leusden en Amersfoort. En hij neemt een bak met ervaring en passies mee.

Waar komt je passie voor duurzame mobiliteit vandaan?

“Dat begon tijdens mijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente, waar ik mij specialiseerde in de maatschappelijke effecten van mobiliteit. Hoe bewegen we van de ene bestemming naar de andere en wat betekent dat voor onze omgeving? In mijn eerste baan was ik voornamelijk bezig met kosten-batenanalyses, maar ik merkte dat mijn interesse verschoof. Ik wilde meer over de infrastructuurgebruikers nadenken, de werknemers. En over de vraag hoe we bewegingen zo slim en schoon mogelijk konden inrichten. Toen ik grote opdrachtgevers als Politie Amsterdam hiermee hielp, wist ik het: hier wilde ik meer mee doen.”

Hoe kwam je bij U15?

“Uit die passie voor duurzame mobiliteit volgde mijn eigen bedrijf: 3pm. Hier ondersteunen we werkgevers met al hun vragen over mobiliteit op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Maar ook bedrijvenverenigingen en overheden met de fysieke bereikbaarheid van bedrijfsgebieden. We hielpen al honderden bedrijven en zo kwam ik ook bij U15 terecht. Bij U15 word ik projectleider op de bedrijventerreinen De Horst in Leusden en De Hoef in Amersfoort.”

De basis van een actieve gemeenschap is persoonlijk contact

Wat worden je aandachtspunten?

“Ik ga binnenkort in gesprek met de verschillende voorzitters van de werkgeversverenigingen op de bedrijventerreinen om de focus te bepalen. Ik wil eerst rustig overleggen en niet als een olifant naar binnen stampen. Dat doe ik zo persoonlijk mogelijk: face-to-face. Alleen zo bouw je aan een actieve gemeenschap en het maakt je relaties duurzamer. Dat heb je wel nodig als je wilt werken aan gemeenschappelijke onderwerpen als duurzame mobiliteit.”

Waar krijg jij het warm van bij duurzame mobiliteit?

“Duurzame mobiliteit is verschrikkelijk veelzijdig: het heeft verschillende betekenissen én biedt verschillende mogelijkheden. Ik denk bijvoorbeeld aan fietsen, maar jij misschien aan elektrisch rijden. En allebei is goed. De mogelijkheden zijn er. Als werkgever moet je nu alleen nog lef tonen.”

Wat is jouw meest duurzame mobiliteitsbeslissing ooit?

“Het verkopen van mijn auto en het aanschaffen van een speed pedelec. Al mijn zakelijke kilometers rijd ik op dit racemonster en wat voelt dat heerlijk vrij. Je springt erop en in no-time ben je op je eindbestemming, zonder gedoe met parkeren. Als ik echt verder moet reizen en het openbaar vervoer heeft geen goede aansluiting, gebruik ik een deelauto. Bijvoorbeeld via Snapcar en Greenwheels. En dat is ook nog eens erg leuk.”

Meer blogs