Louse U15 Projectleider
dinsdag 23 april 2019, 15:24

Nieuwe projectleider Louise: “Ik krijg energie van veranderingen”

U15 is een nieuw bedrijventerrein rijker en daarmee ook een nieuwe projectleider. Louise Savelkoul is hét nieuwe gezicht en kijkt met een frisse blik naar ‘haar’ De Bilt/Bilthoven. “Ik word heel enthousiast van organisatieveranderingen met medewerkers.”

Louise (26) krijgt energie van veranderingen. ‘Na mijn studie Organisatie Wetenschappen in Tilburg ben ik gaan werken bij een adviesbureau dat zich focuste op eindgebruikers in beweging brengen. Het interessante vond ik de ‘why’ en ‘what’. Waarom willen mensen veranderen en wat hebben ze ervoor nodig? Zo werkte ik aan een project dat medewerkers wilde stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. Veel vrouwen deden dit niet, omdat hun haar tijdens regen nat werd. Toen er föhns werden geïnstalleerd, gingen er veel meer vrouwen fietsen. Eén simpele aanpassing, bewoog opeens een hele grote groep mensen.”

Frisse blik

Bij U15 gaat ze dat nu ook doen: mensen in beweging zetten en uit de auto halen. En dat zonder een specialisme in infrastructuur. ‘Vanuit mijn studie en interesse probeer ik veranderingen vanuit de eindgebruiker te zien en dat door te vertalen in mobiliteit. De eindgebruiker dus voorop. Ik krijg het dan ook warm van medewerkers die in beweging komen in een organisatie, zeker als je dat niet had verwacht. Want laat ik duidelijk zijn: veranderen is ontzettend moeilijk. Precies waarom veel bedrijven zulke veranderingen voor zich uitblijven schuiven.”

De Bilt/Bilthoven

“Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan met De Bilt/Bilthoven. De uitdaging zit hem hier in het samenbrengen van alle bedrijven. Want ondanks dat ze al goed bezig zijn met groene energie, zijn er nog flinke stappen te maken met duurzame mobiliteit. Echt een een-tweetje dus. Ik zie dat deze regio best onder druk staat. Veel mensen proberen de drukte in Utrecht te ontwijken en reizen via De Bilt. En dat veroorzaakt files. Een deelfietssysteem en een fietsplan zijn dus mooie initiatieven om op in te spelen.”

Ik wil een een-tweetje maken tussen groene energie en duurzame mobiliteit

Orkest

In haar vrije tijd zit Louise veel op de weg. Niet in de auto, maar op de fiets. Op de racefiets schiet ze langs weilanden en drukke steden. Om er even lekker uit te zijn of op weg naar het orkest waar ze in speelt. ‘Een orkest is de meest pure vorm van samenwerken. Iedereen heeft zijn eigen krachten en die moet je op een goede manier durven combineren.”

Doorbreek de gewoonte

Louise merkt dat het veelal een gewoonte is om met de auto te gaan en dat medewerkers en bedrijven het als een ‘moetje’ zien om te veranderen. “De uitdaging wordt om hen te laten inzien dat het ook veel oplevert. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook eerst dacht ‘ooh shit, hoe ga ik dit nu doen?’, toen ik mijn dieselauto eruit deed. Nu rijd ik dagelijks met het OV, werk ik even in de trein en loop ik naar mijn werk of afspraak. En wat is dat lekker!”

Meer blogs