Portret Marjolein Van Der Stok En Morgen 2 Hr
dinsdag 4 juli 2017, 13:52

Een dag op Utrecht-Oost

Marjolein van der Stok is onze projectleider op het bedrijventerrein Utrecht-Oost, ook wel Utrecht Science Park (USP) genoemd. Zoals elk terrein heeft het zijn eigen dynamiek. In een kort interview vertelt Marjolein wat ze zoal meemaakt op een dag.

“Een gemiddelde dag is er niet echt. Ik houd me op zoveel vlakken bezig met duurzame mobiliteit. Ik overleg met de provincie, met werkgevers, met stakeholders. Wat kunnen we? En welke aanbieders kan ik in kaart brengen? We helpen bij het introduceren van projecten, bij beleidsmaatregelen, maar ook bij de kostenberaming. Tot aan de implementatie toe. De Mobiele Fietsenmaker is daar een goed voorbeeld van.”

Wat geeft je voldoening? “Het gaat me om de individuele reiziger. Zij moeten zo duurzaam en fijn mogelijk reizen. En daar wil ik bij helpen. Elke grote of kleine stap die we samen zetten om dit te bereiken, geeft mij voldoening. Ik pik trends op, kijk waar de kansen liggen, wat er gebeurt. Ik voel me de spil in het web. Bijvoorbeeld door partijen te koppelen en een campagne tot een succes te maken, waarbij het mes aan meerdere kanten snijdt. Dat is top.”

Dit interview doen we in de trein. Toeval? Of geef je zelf het goede voorbeeld? “Haha, ja, ik ben een schoolvoorbeeld wat dat betreft. Sterker nog: ik heb helemaal geen auto. Een auto is in de stad helemaal niet handig en er zijn zoveel alternatieven, zoals deelauto’s. Daar maak ik vaak gebruik van. Maar er zijn meer alternatieven. Zoals We Drive Solar en SnappCar. Daarnaast kan ik in de trein nog even werken.”

Dus het USP ga je over op de fiets? “Zeker weten, vooral nu met alle werkzaamheden. Er zijn altijd redenen te bedenken om niet met de fiets te willen gaan. Het weer of dat je bezweet aankomt op je werk. Voor sommigen is het openbaar vervoer geen alternatief vanwege de veiligheid. We onderzoeken daarom met het UMC of we de bustijden aan kunnen laten sluiten bij de late diensten van het personeel. Daarnaast biedt de fiets natuurlijk veel voordelen. Ook voor je gezondheid. Lekker buiten fietsen!”

Wat maakt U15 zo mooi om voor te werken? “U15 is uniek. De bedrijventerreinenaanpak doet het heel goed en breidt nog steeds uit. Daarnaast is U15 het perfecte platform om elkaar te inspireren. Niet telkens het wiel opnieuw uitvinden, maar goede oplossingen en slimme ideeën delen. U15 is de schakel binnen een grote puzzel van werkgevers, werknemers, stakeholders, aanbieders en overheid. Ik ben vooral erg trots op het feit dat we een groep werkgevers bij elkaar hebben weten te brengen. Verankerd. En dat zij ook, als wij als intermediair wegvallen of een stap terugdoen, met elkaar verder kunnen bouwen aan duurzame mobiliteit.”

Marjolein
Marjolein van der Stok

Ik ben projectleider, samen met Annemieke, op Utrecht-Oost en houd me bezig met advies binnen overheids – en werkgeverscases die te maken hebben met mobiliteit en slimmer werken. Ik zit vooral in de cijfers; analyses maken. Waar beginnen we en waar willen we heen? Een doel is concreet en goed meetbaar. Wat ik zo tof vind aan dit project? Dat ik actief iets kan bijdragen aan het mooier en bereikbaarder maken van mijn stad.

Meer blogs