Businesseiland

Businesseiland Utrecht is een ondernemersvereniging die zich richt zich op de bedrijvengebieden in Kanaleneiland die niet tot de lokaal georganiseerde winkelcentra en de Woonboulevard behoren.

Volop enthousiasme

Marion Patist is er projectleider duurzame mobiliteit en projectleider vanuit U15; in feite een dubbelrol. “Businesseiland Utrecht heeft zelf bij de gemeente aan de bel getrokken om een project voor duurzame mobiliteit neer te zetten. Toen is het balletje gaan rollen. Ik ben er alleen om te begeleiden als adviseur en coach, maar de bedrijven moeten het uiteindelijk doen. Het enthousiasme is volop aanwezig.”

Contact

Mijn eerste taak is om de bedrijven met elkaar in contact te brengen. Hoe staan zij tegenover duurzame mobiliteit en willen ze daaraan meewerken? Een van de ‘quick wins’ is fietsstimulering. In het verleden is daar veel aandacht aan besteed en dat heeft succes gehad. We leggen nu de focus op de werkgevers en koplopers om andere bedrijven te stimuleren.

Footprint

Marion is volop gesprekken aan het voeren. Ongeveer 10 grote bedrijven hebben al een enthousiaste bijdrage geleverd. Het doel is dat er eind 2017 minimaal 20 bedrijven actief betrokken zijn. Zij combineert nu individuele CO2-footprints met een gebiedsfootprint om inzichtelijk te maken hoe het verder moet en welke activiteiten nodig zijn.

Deze bedrijven doen al mee: Berenschot, RWS, Promedico, Mitros, Ikea, Terberglease, JustLease, Santander, Kneipp en Meeus.

Marion
Marion Patist

Ik ben projectleider duurzame mobiliteit en projectleider vanuit U15 op Businesseiland

Neem contact met mij op!